Образование

ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с.Бели Извор, е построено в края на 50-те години на XX век. Към него е имало сгради по трудово възпитания, в началото на 90-те години на XX век те са отчуждени. Училището престава да същчствува през 2008г.

Спорт

Футболния отбор на с. Бели Извор " Спортист" играе в "Б" областна група на Северозападна България на стадиона в селото. Отборът е играл и в "А" областна група на Северозападна България през различни периоди от времекато е достигал челни места под името "Сроител" Бели Извор, Участвал е и в турнира за купата на България през 1990г.

Клубове

Клубът в С. Бели Извор ( “Бъдеще - 1926”) първоначално се използвал за Празненства като свадби кращанета и др. по късно за спорт но от 2010г.се създаде пенсионерски клуб . Пенсионерски клуб „Здравец" в село Бели извор беше открит от бившият кмета на община Враца инж. Тотю Младенов Общата стойност на инвестицията е в размер на 20 хиляди лева. 18 хиляди лева са получени като дарение от циментовия завод „Холсим". Община Враца е осигурила 30 нови стола и печка.